windows8Oricat de criticat a fost si este Windows™ de generatii intregi de programatori, ramane totusi unul din sistemele de operare cele mai raspandite, mai ales pe ecranele utilizatorilor finali.
Windows 8™ este noul venit si isi castiga, incet dar sigur, un loc pe piata, notorietatea sa crescand pe zi ce trece. Ce inseamna acest lucru pentru webdesigneri si pentru cei ce isi construiesc o imagine pe Internet?
Windows 8™ ofera pentru webdesigneri o oportunitate pentru a fi mai creativi. Webdesignerii si dezvoltatorii de aplicatii si software pot folosi din plin noile tehnologii si instrumente de programare web cum a fi HTML 5, Cascade Style Sheets (CSS), Lever 3 sau Java Script.
Se pare ca o simpla pagina web nu mai este suficienta, iar pentru ca aceasta sa atraga trebuie sa ofere cat mai multa utilitate si interactivitate. Windows 8™ ofera aceste posibilitati, iar webdesignerii nu trebuie decat sa treaca la treaba. De exemplu, pentru un magazin online, poti mai mult decat sa prezinti produsele, preturile si sa le adaugi in cos. Pentru a deveni mai atractiv, poti lasa utilizatorul sa isi introduca o recomandare medicala sau o reteta preferata si magazinul sa ii recomande produsele pe care ar trebui sa le cumpere sau cantitatile necesare.
Sau, de exemplu, intr-un shop online de haine pentru doamne poti sa integrezi posibilitatea de a incarca poza ta, cateva detalii cum ar fi inaltimea, greutatea, circumferinta bustului si sa “te vezi’ imbracata cu o rochie sau sa vezi daca ti-ar veni bine o bluza de o anumita culoare.
Windows 8™ impreuna cu platforma Windows™ app vor oferi cu siguranta numeroase provocari webdesignerilor. Trebuie insa, dat fiind ca este un inceput de drum, sa existe deschidere catre incercare si inerentele greseli si din partea beneficiarilor, ai proprietarilor de siteuri care, cu rabdare, pot sa isi transforme imaginea de pe Internet in una mult mai usor de tinut minte de catre utilizatorul final.